Energie op overschot? Profiteer meer van je zonne-energie met Energie.be

 

Met de stijging van zonnepaneelinstallaties en de invoering van digitale meters, wordt het injectietarief steeds meer een hot topic. Maar wat betekent dit precies voor jou en hoe kun je hier optimaal van profiteren? Ontdek op deze pagina alles wat jij moet weten over een injectiecontract! 


Wat is een injectietarief?

 

Een injectietarief is een vergoeding die je krijgt als zonnepaneeleigenaar voor de elektriciteit die je opwekt en niet meteen verbruikt. Deze overtollige elektriciteit wordt op het net geplaatst, en je ‘verkoopt’ die als het ware aan je energieleverancier. Je hebt een digitale meter nodig in combinatie met je zonnepanelen om recht te hebben op een injectievergoeding. Een digitale meter houdt steeds bij welk deel je wel of niet verbruikt van je energie. Als je een analoge meter hebt, blijf je werken met de terugdraaiende teller.

Wil je weten hoeveel je injectievergoeding is bij Energie.be?

Visual LP Officieel
Bereken mijn injectievergoeding

Wanneer krijg je een injectievergoeding? 

 

Frame 3
Frame 4
Frame 5
Bereken mijn injectievergoeding

Vergelijkingsgrafiek

Grote verschillen tussen leveranciers: hoe kies ik het beste injectiecontract?

 

Bij het kiezen van je injectiecontract kijk je best naar het totaalpakket van gas, elektriciteit en injectie samen. Injecteer je veel op het net? Dan leg je de nadruk meer op het injectietarief. Neem je toch nog veel af van het net? Dan weegt je gewone elektriciteitscontract meer door. Let goed op: sommige leveranciers lokken je met een voordelig injectietarief, maar het daarbij horende elektriciteitstarief is dan weer erg duur.

Naast de injectievergoeding is het belangrijk om te onthouden dat het voordeliger is om de opgewekte energie meteen zelf te verbruiken of naar een thuisbatterij te versluizen. De energie die je direct verbruikt, wordt namelijk niet verrekend op je energiefactuur en is dus 'gratis'. Hierdoor kunnen zelfs kleine veranderingen in je verbruiksgewoonten een groot verschil maken. 

Wil je een weloverwogen keuze maken? Dan raden we je aan om gebruik te maken van de V-test van de VREGOf doe onze prijssimulatie en ontdek hoeveel jouw vergoeding is bij Energie.be.

Ontdek je injectietarief

Onze tarieven behoren steeds bij de top van de V-test

 

Group 1357
elek-4
gas-2
Check de tariefkaarten

Energie.be, jouw leverancier voor het leven.

 

Er bestaan grote verschillen op de markt, maar bij Energie.be zit je zeker goed. Naast ons scherp injectietarief is ons tarief voor elektriciteit en gas ook steeds terug te vinden in de top van de V-test.

Daarbuiten houden we van eenvoud. Geen overbodige producten of diensten, wel verstaanbare mensentaal, een simpele website en gebruiksvriendelijke klantenzone. 

Nog niet overtuigd? Bereken hier je voordeel en zie het verschil met je eigen ogen! Of contacteer onze 5 sterren klantendienst voor meer informatie. Zij helpen je met veel plezier verder. 

New call-to-action